31 augusti 2013

Resultat lördag

Tävling

LD:
Han var en aningen orolig när jag satt upp och ville inte riktigt stå still och när jag skrittade fram var han lite tokig av sig men allt eftersom att jag travade och galopperade så lugnade han sig och jag tänkte att han skulle vara hur lugn som helst nu ute på framhoppningen men oj så fel man kan ha. Det var rodeo typ som gällde, han bockade, sparka bakut, hoppade och studsade och halvt skenade runt med mig där inne, det var någon som sa "Oj, vilken överraskning, det trodde man inte om honom" eftersom att han ser ut att vara så seg av sig typ. Inne på själva banan sedan så lugnade han sig lite men var ändå pigg men vi nollade och han var jätte duktig, fick rosett!
LC:
En aningen lugnare nu på framhoppningen men fick nå glädjeskutt efter att vi hade hoppat ett språng på oxern, mamma stod där utanför och var typ livrädd att jag skulle flyga av eller något. Inne på banan så var han lite tröttare och tvekade på vissa hinder så fick skänkla på honom ordentligt och då hoppade han, dock kanske det inte är så bra att skänkla på hårt när det är stilhoppning och domaren verkade inte gilla mig och Wonder särskilt mycket, slutade på en sjunde plats av ca 20stycken och av ridskoleryttarna slutade jag tvåa.
 

29 augusti 2013

Dressage training

Träning

Vart ett dressyrpass på Wonder igår, var väldigt jobbigt att skritta fram för det var så mycket småkryp som flög omkring och irriterade en. När jag kortade tyglarna så kom han direkt till jobb, när vi travade igång så försökte jag att böja honom det där lilla extra för att få honom att släppa till ännu mer, det gick väl ändå rätt så bra även om han tyckte jag var jobbig vissa stunder. Vi red sedan på volterna och då blev han jätte fin, ville springa iväg från mig några gånger då det blev jobbigt men bromsade då upp honom och då lugnade han sig. Galoppfattningarna var klockrena och själva galoppen var också jätte fin! När vi skulle trava av dom så var han jätte trött, nästan snubblade på sina egna hovar och då blev han lite stökig med huvudet men slutade med det efter något varv.