29 oktober 2014

God morgon onsdag

Min vardag

God morgon på er allesammans, har för en stund sen ätti frukost tillsammans med Jossan, två rostade mackor med marmelad och ett glas mjölk blev det idag. Ska snart bege mig mot gymmet och träna lite och när jag kommer tillbaka är det en massa plugg som gäller. Annars ska vi på basket ikväll, det blir en rosa match mot 08 Stockholm. Blev ett ganska kort morgoninlägg men bättre än ingenting!
 
Ha en mysig oktoberonsdag!

28 oktober 2014

Ridhandskar

Min vardag

God kväll på er!

Sitter här i köket och bara tar det lugnt, har pluggat en hel del även om det var ganska logiskt är det viktigt att man får med det som är huvudgrejen i det hela och inte bara skriver på. Under förmiddagen pluggade jag och hade tjejsnack med Jossan, bakade en tigerkaka som vi tog med till pappas jobb under eftermiddagen. Hann även med en sväng genom Hööks där jag köpte nya ridhandskar eftersom att det endast återstår trådar av mina nuvarande, måste ju vara den personen som slösar mest handskar i hela Norrbotten känns det som. Var även in på H&M och Top Store men hittade ingenting där. Egentligen hade jag kunnat köpa en ny vinterjacka på Hööks också men det hade bara vart slöseri med pengar då jag redan har en, dock inte lika snygg men köpte den bara för att rymma säkerhetsvästen under men nu när man rider i varmridhus så behövs den inte längre lika flitigt!
Gårdagens dressyrträning med "Esset" gick väl ändå rätt bra tycker jag. Till en början jobbade vi mycket i skritten för att få hästarna lösgjorda redan från början av passet och sedan när vi började trava var han jätte mjuk och följsam. Sedan började vi övningen med en åtta meters volt längst ned efter långsidan och sen ut ur volten och öppna restena av långsidan. Att från början göra det i skritt var väldigt vingligt från våran sida men sedan i trav gick det bättre, åtminstone i högervarv. I vänstervarvet var han lite svagare och gick inte undan för innerskänkeln så fick sparka lite för att han skulle börja lyssna och sedan i slutet fick vi till det. Kommentaren jag fick av Eva-Lena efter ridpassets slut var "Överraskande bra" för att vara Esset så det var kul att höra att man gjort det bättre än vad som förväntats av en! 
Något som hon hela tiden påpekar är dock mina armbågar men jag har blivit mycket bättre sen jag började rida i PIteå!