29 april 2016

Fredag

Min vardag

Arbetsveckan lider mot sitt slut och så gör även min energi och mitt humör. Känner att efter denna dag vill jag bara slå på någonting, alla värdelösa lektioner och inlämningar som vi har haft/gjort under veckan har verkligen tärt på mig. Det är som ett jäkla högstadie på den där utbildningen, där allt är obligatoriskt, även fast man knappt gör någonting, allt skulle dessutom kunna vara ihop tryckt till typ tre dagar med föreläsningar totalt i denna kurs, men nu måste vi sitta där 9-16 varje dag medan vi kanske är aktiva i 1 timme under dessa dagar. Värdelöst. 
 
Tur att jag åker till Skåne nästa onsdag och slipper den där värdelösa skolan. Inte för att vi har obligatoriska lektioner under dagarna då jag är borta men ändå. En jäkla förskola, lärarna har dessutom ingen respekt för eleverna. 
 
I dag har jag i alla fall gjort mina inlämningar klart efter många om och men, hoppas jag åtminstone. Sedan skjutsade jag mamma till stan eftersom att hon ska på Näringslivsgalan med sitt jobb. Annars väntas det lite små jobb lördag och söndag.

29 april 2016

Long time no see

Träning

I går på dressyrträningen skulle jag egentligen rida Vampiro men eftersom att Star inte hade gått något fick jag rida honom istället. Jag kan från början säga att han var en aningen mer samarbetsvillig första gången jag red honom jämfört med nu. 
 
Vi började med att i skritt jobba med tio meters volter i varje hörn, där fick jag tänka mycket på mina händer som jag tog tillbaka och hade väldigt låga. Detta var faktiskt något som Paulina pekade på genomgående genom hela passet, ajabaja Carro. Men det blir lätt så att när han drar upp huvudet och stretar emot drar jag istället ned händerna för det känns som att jag har mer kontroll där. Stundtals slappnade han faktiskt av lite grann. Vi fortsatte sedan på samma sätt i traven och sedan jobbade vi även på stora volterna. Galoppen kändes inte alls bra, när han väl arbetade någorlunda rätt gick det kanske lite väl fort. Men, men, han är väldigt omusklad, har ingen som helst överlinje halsen, sedan skyller jag på att det var en månad sedan jag red honom sist. 
 
Efter själva uppvärmingen jobbade vi med en travdel från programmet LB:2an. Tio meters volt, upp efter långsidan, sedan halvbåge till medellinjen och ned till andra delen av banan, halv båge ut till spåret sedan upp efetr långsidan, tio meters volt och sedan vänd rätt upp och börja om med övningen igen. Där tycker jag ändå att det gick bra, vissa delar av övningen i alla fall, det blev dock väldigt lätt att händerna inte var där de skulle återigen och sedan fick jag rida mycket lätt eftersom att han inte har de musklerna i ryggen ännu som gör att man kan sitta ned och jobba honom. 
 
Avslutningsvis travade vi av hästarna på volterna i båda varven och där, under en någon sekund fick han faktiskt en överlinje, duktig sjuåring. Efter passet sa Paulina att jag måste försöka tänka mer på mina händer och få honom att söka sig nedåt och fram till bettet istället för att jag ska ta tillbaka mina händer för att han ska få ett stöd. Annars tycker hon att jag har en jättefin känsla, speciellt när det blir rätt så jag får väl bara jobba vidare antar jag.


Jag åkte lite tidigare till stallet vilket betydde att jag hade tid över och då valde jag att knoppa bara för skojs skull.

27 april 2016

Liten update

Min vardag

Lite mycket på gång just nu, därav katastrofal uppdatering. Har rusen bollar i luften och absolut ingen lust att lägga någon som helst energi på skolan. Kanske därför man sitter nu en onsdags kväll med en inlämning, hmm... Igår hade jag i alla fall hoppträning, där vi hade lite bana med en trekombination inblandad. Skulle egentligen rida Balsas, men eftersom att två i gruppen inte kom blev det omfördelat och jag fick välja mellan Cicero och Dijon, valde då Cicero men Hanne ville inte rida Gio så då bytte vi för att jag är så snäll, hihi. Gio var i alla fall på väldigt konstigt humör, ville inte alls stå still när jag skulle sitta upp men när jag väl var uppe gick det helt okej. Visst han var lite pigg, eller väldigt pigg och hann knappt lyfta på fötterna ibland haha. 
 
Började med att travhoppa ett räcke med travbom två gånger och det gick bra, sedan kom vi i galopp och då gasade han väldigt mycket efter hindret, fick lägga en volt för att ta tillbaka honom och då var det nästan som att han stängde av. Konstig häst. Sedan hoppade vi en oxer som stod någon meter längre upp än mitten, det språnget blev väldigt bra. Därefter kom vi på trekombinationen men med sista oxern som utsprång nere, där gick det så fort att istället för två galoppsprång blev det endast ett för det andra blev som ett halv taskigt språng över bommarna på marken. La sedan upp allt och då var det som att han lugnade sig lite, även om jag fick ta en halvhalt mellan alla hinder, vilket är väldigt svårt då det bara var ett galoppsprång mellan de två första och två till det sista hindret. 
 
Vi la sedan ihop allt till en bana där vi red en oxer på mitten av ena långsidan som nummer ett, sedan runt och snett igenom på räcke, därefter upp längs andra långsidan och hoppa oxer, därefter trekombinationen och som avslut snett igenom på räcket fast nedifrån och upp. Första språnget på oxern blev jätte bra, landade dock i fel gelopp och det tog ett tag att byta men vi hann med innan nästa, där gick det kanske lite fort så han panik la in ett till galoppsprång men vi klarade det ändå, upp till oxern sedan var det en lite lurig väg så Gio bytte lite galopp och bara körde på vilket gjorde att vi rev hindret, rejält, dånade i ridhuset när han rev bakbommen, haha. Trekombinationen tyckte jag ändå gick ganska bra, även om det gick lite fort så klarade vi det iallafall. Sista räcket gick också väldigt bra, fick sedan avsluta med trekombinationen igen och då gick det också bra. 
 
Har inte ridit Gio sedan jag började här efter jul så det var kanske lite ovant, men det gick ändå bra. Även om jag glömde bort att andas när jag hoppade banan så att jag fick astmaanfall, men, men. Är van sedan jag tävlade för då hände det ganska ofta.