30 november 2016

Hoppträning

Träning

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja eller egentligen vad jag ska säga helt enkelt, jag är ganska missnöjd, eller väldigt missnöjd över kvällens hoppträning. Nästan så att jag började gråta i bilen påväg hem. Kändes verkligen inte som att jag kunde rida, ibland var jag av när han var på och han av när jag var på. Ibland drog jag i tygeln för att svänga utan att egentligen driva genom kurvan, typ. Tror väl att felet ligger i att jag vill att allt ska vara så himla bra hela tiden att det bara blir fel. 
 
Lennart hoppar ju allt, även om han river när vi kommer nära vilket vi gör ganska ofta för det är också svårt, att veta när jag ska driva på honom inför hindrena. Detta kan dock bero på att han varit så pigg att jag bara hållit tillbaka honom de senaste veckorna och nu när han fick en ordentlig genomkörare igår och var reglerbar idag så visste jag inte riktigt vad som skulle göras. 
 
Har lärt mig att han har svårt göra galoppombyte från vänster till höger men från höger till vänster är det inga problem. När han inte får till det ökar han farten, det resulterar i att det blir obalanserat lite då och då och jag måste lägga en volt för att kunna rida övningen på bästa sätt. Så vi får helt enkelt lägga in att jobba på galoppombyten och rakriktning.
 
 

30 november 2016

Onsdag var det visst

Min vardag

Jag är verkligen helt dagvild, höll nästan på att skriva att det var tisdag idag igen. Dålig stil, eller dagvild kanske man ska säga. Idag är det i alla fall onsdag och jag ska påbörja en seminarieuppgift i nationalekonomin eftersom att vi ska träffas i gruppen imorrn för att göra ännu mer, så då tänkte jag att det vore bra om man redan hade börjat. I kväll är det hoppträning, eller kanske inte riktigt ikväll, utan snarare vid fem och det klassas nog som efetrmiddag fortfarande, men det är ikväll det. Igår när jag inte behövde mocka eller något annat passade jag på att smörja upp tränset lite snabb, även hoppsadeln fick sig en omgång med läderfettet, gillar när saker är rena och framförallt mjuka. 
Innan dess får vi se om jag får med mig Jossan på en lunch inne i stan när hon har slutat, annars orkar jag nog själv inte åka till stan och köpa julklappar utan det får vänta till ett senare tillfälle helt enkelt. Nu ska jag ta och fixa till mig lite, att sitta i morgonrock hela dagen är nog ingen höjdare, även om jag faktiskt pluggar väldigt bra när jag sitter vid köksbordet, helt ensam hemma och pluggar i morgonrock, haha. 
 
Bjuder på en bild när vi flög in över Gran Canyon för några veckor sedan