Fredag, välkommen, inte för att denna vecka egentligen har varit jobbig men med fredag betyder det att jag äntligen får träffa Andreas igen som har varit i Belgien och tränat tidigare i veckan. Dessutom har det varit storm här flera dagar i rad, och man såg typ ingenting igår när jag skulle hem från stallet så det gick typ 70 km/h efter storvägen, men lika bra det. Tur att vi har ett varmt ridhus att rida i dessa dagar. Men nu när det är fredag så har molnen äntligen börjat försvinna och jag ser blå himmel, visst det blåser fortfarande ganska mycket men solen skiner och det spöregnar inte längre och det är ändå huvudsaken tycker jag. Så i kväll blir det mys med Ante, och fram tills dess har jag ingen aning om vad som ska hittas på, ska nog plugga lite grann åtminstone.
I kväll var det dressyrträning på schemat, dock var det bara jag och Charlotta där så det blev väl lite halvt som en privatlektion, haha. Jag red i alla fall en ny häst vid namn Blåbär, ett 7-årigt sto som endast instruktörerna har ridit hittills. Men jag tycker ändå att det gick bra, till en början ömmade hon väldigt mycket eftersom att hon tappat en sko men det tog bara något varv innan det gav med sig och hon travade på som vanligt. 
Jobbade mycket med att hon inte skulle falla inåt, vilket var lättare sagt än gjort eftersom att hon tröck inåt men samtidigt ska man leda inåt. Makes no sense egentligen, men ja, så är det. Tycker att hon hade jätte trevliga gångarter och var lätt i munnen. Hennes skänkelvikningar var inte så välutvecklade ännu och jag är kanske inte den bästa att lära ut men vi gjorde några steg, berömde, red rakt fram och gjorde några steg igen. Det funkade bättre för högerskänkel, kan bero på att hon blev lite trött också men det gick ändå bra. 
Något som var mindra bra är att hon är väldigt orolig i stallet, gillar inte att bli sadlad och när jag skulle tränsa henne så kastade hon sig bakåt, hm... Det slutade med att Charlotta fick hjälpa mig eftersom att jag inte lyckades något vidare. Men att rida var det en väldigt trevlig häst.

23 september 2016

It's friday friends

Min vardag

Så skönt att det äntligen är fredag, fast egentligen är väl inte helgerna så speciella, förutom att man inte går på föreläsningar? Har man inget annat att göra är det lika bra att plugga, som vanligt. Bara något jag kom att tänka på såhär en fredageftermiddag.
I kväll ska jag och Andreas äta middag bara han och jag, sedan ska vi koka ihop någon efterrätt också, men vad det blir återstår fortfarande att se. Ska bli mysigt att bara äta middag han och jag i alla fall. Sedan har vi inga andra speciella planer för helgen, ser nog mest framemot denna kväll och sedan får vi ta allt som det kommer. 
Igår på dressyrträningen red jag Dijon, som har varit sjuk en längre tid och just börjat gå lektioner igen. Det betyder att var väldigt stel och kände irriterad, viftade med svansen redan inne i boxen när jag borstade honom och det tog typ 30 minuter innan han gick att samarbeta med under träningen. Som till exempel högergaloppen på volt, det var det jobbigaste jag vart med om. Galoppombyte i vart tredje blev det, allt för att slippa galoppera i högergaloppen, men efter ett galopp och voltombyte till mittvolten och sedan tillbaka till A volten så kunde vi faktiskt galoppera ett helt varv utan att byta galopp. Sedan galopperade vi runt fyrkantspåret också och det gick bra, var tvungen att ställa honom lite inåt men annars gick det bra. Så efter 45 minuters jobb var han åtminstone villig att samarbeta med mig, synd bara att lektionen halvt var över då och kvar återstod avtravning. Han var dyngsur i svett efteråt så hans muskler och kondition är nog inte i toppform.