31 augusti 2017

Solig torsdag

Min vardag

God morgon på er, vädret ute är alldeles underbart, nästan så att man glömmer bort att det egentligen är höst ute.
 
Idag är planen i alla fall att börja läsa en bok och göra anteckningar till vad jag tycker om den, vi har en inlämning som ska in nästa vecka och jag tänkte passa på att börja idag när jag ändå inte har någonting annat speciellt planerat. Juste, ikväll ska vi åka och kolla på hundvalpar med hela familjen, mamma vill så gärna ha en liten hund (dock inte jag), men titta på dem kan man alltid göra.
 
Någonting som gjorde mig väldigt glad och lättad igår vid middagsbordet var även att tentan jag skrev förra veckan blev godkänd. Blev så himla glad att jag typ hoppade på stolen där jag satt, haha. Det kändes lite oklart hur det gick efter att jag skrivit den men jag klarade den och det känns verkligen super. 

30 augusti 2017

Hoppträning

Träning

I eftermiddags var det en serie och olika antal galoppsprång som stod på schemat. Vi började med att hoppa fram på en låg serie med två studs, ett galoppsprång oxer och två galoppsprång räcke. Lennart gick av lite stort in och hade väldigt högt tempo i kroppen vilket gjorde att det blev väldigt trångt i slutet vid slutet men det gick ändå bra. Fick därefter fokusera på att ha ett lugnare tempo in och sedan kunna rida därifrån istället för att sitta och bromsa honom hela tiden. Så småningom höjde vi upp det hela så det låg kring 120 centimeter och då ville han gärna trycka mot höger (ut till staketet), som vanligt egentligen men blir så extra tydligt nu när det blir högre och han måste ta i när han hoppar. I slutet av övningen fick vi i alla fall till det till en godkänd nivå. 
Sedan skulle jag hoppa räcke, fyra galoppsprång och oxer i höger varv och då var han väldigt rak tyckte Kicki. Hoppade sedan snett igenom räcke med en båge på fem galoppsprång till räcke och där red jag en dålig väg som gjorde att han hoppade både det första hindret och det andra hindret snett. En gång red jag till och med så snett och dåligt att det andra hindret ramlade på marken, med hinderstöd och allt. Stackars Lennart. 
Avslutade med att lägga ihop allt med långsidan först, sedan snett igenom och båge och avsluta med serien på andra långsidan. Det gick faktiskt bra, kom lite stort på första men löste det till andra och bågen blev bättre även om han kom lite nära på räcket, sedan blev serien också bra. Bara jag som måste bli lite tuffare och våga hålla emot en aningen mer, men jag lär mig hela tiden.
 Blev bara en 30 sekunder film från denna träning som jag inte kommer lägga ut här på bloggen men om ni vill se den kan ni gå in på instagram @carolinalennart där den ligger ute.

29 augusti 2017

Kalasdag

Min vardag

God kväll på er!

Har planat ut i soffan hos Andreas med magen full av både smörgåstårta och vanlig tårta. 
Vaknade upp bredvid Andreas imorse och grattade honom med paket. Han fick en skjorta och en Ferrari neccessär av mig vilket han verkade uppskatta. Sedan skjutsade han hem mig och for till skolan, jag körde igång en tvättmaskin och la mig och vilade i soffan. Känns som att kroppen behöver vila upp sig från förra helgen. Hade sen en föreläsning efter lunch och förberedde mig inför seminarie som jag har imorgon förmiddag. 
Nu ikväll har vi varit hos deras kusin i över två timmar och fikat. Väldigt gott men nu behöver jag inte äta mer på resten av veckan känns det som.