17 oktober 2017

När solen skiner

Min vardag

Livet känns så mycket enklare när solen skiner, och man har fått i sig en kopp kaffe, tycker inte ni också det? Jag kände igår att allt kändes omöjligt, trots att det klarnade upp framåt eftermiddagen. Men nu är det inte ens lunch och jag känner att hjärnan har börjat arbeta på riktigt och jag har energi i kroppen till att både tänka på pluggandet, samt att röra på mig. Även om det sistnämnda får vänta någon timme, haha. 
 
Sedan när man har något att se framemot till helgen kanske vägen dit blir lättare också, eller? Känner att jag vill spendera så mycket tid jag bara kan i stallet, hade kunna vara där flera gånger per dag om tiden fanns. Bara småpyssla och göra saker man annars inte tänker på, kan det bero på vädret måntro? Dock måste jag sitta och plugga hela dagarna, men då slår tanken mig att om jag är hos Andreas och pluggar, då har jag bara tre minuter till stallet så då skulle jag kunna ta en paus och åka dit. Haha, ne skoja bara, pluggar faktiskt bäst här hemma i Sunderbyn vid köksbordet, men tanken har slagit mig många gånger denna morgon. 
 
Men tror inte ni också att omgivningen påverkar en, för är det stökigt kan jag inte koncentrera mig, då måste jag städa innan jag kan fokusera. Om vädret är dåligt, då blir jag deprimerad och tänker på det, men nu när solen skiner känns livet så mycket bättre, även om det inte är sommar. Det lättar upp stämningen, även här inne i köket och jag kan fokusera på det jag har framför ögonen och behöver inte lyssna på regn och vara rädd för att huset ska blåsa bort. 
 
Livet är allt bra när solen skiner, så är det.
 

16 oktober 2017

Special day

Min vardag

För idag fyller världens bästa mormor år, grattis till dig och kom ihåg att man blir aldrig för gammal för att gå ut och kratta kl 5 på morgonen, hehe. Jag älskar dig ♥
 
God morgon på er, vaknade upp till storm ute, regn och blåsigt, dessutom har SMHI utfärdat kulingvarning här vid kusten där vi bor. Usch. 
 
Min plan var att göra en smoothie till frukost men det kändes ju inte sådär jätte lockande med tanke på vädret ute, så jag ställde mig och kokade mannagrynsgröt istället. Tycker det är jätte tråkigt att äta frukost just nu, vet inte varför men då är det lättare att anstränga sig och göra något ordentligt för då vet jag att jag äter det jag ställt fram åtminstone. Man kan ju inte kasta bort mat när man verkligen har försökt, eller hur?
Planerna för dagen och resten av veckan är att plugga, plugga och sedan ska jag hinna klämma in några timmar i stallet däremellan åt också. Men det kommer gå bra hoppas jag, måste bara fokusera på en liten del i taget så att det inte blir för mycket på samma gång.