God morgon, har just (kl.10.25) satt mig vid köksbordet för att ta tag i denna dag, men innan jag gör det tänkte jag berätta lite om hoppträningen igår. 
 
Återigen var det fokus på rätt antal galoppsprång mellan och före hindrena, vilket jag och Lennart har en aningen svårt med. Vi började med att värma upp på ena långsidan där det var en bock in-fyra galoppsprång-räcke-tre galoppsprång-räcke igen. Första rundan gjorde vi ju inte sådär super bra då vi fick ett extra på varenda hinder, så det var bara att försöka öka lite för att få in rätt galoppsprång, dock blev det väldigt ostabilt så han landade i fel galopp och sedan försökte han byta och istället blev det korsgalopp. Kaos. Men efter x antal rundor fick vi till det och då höjde hon upp det sista ganska mycket och eftersom att vi inte var perfekta när det gällde avstånden, sprang han på sidan om det sista hindret, klokt gjort annars hade det blivit pannkaka. Vanligtvis hoppar han ju oavsett vad men denna gång är jag så lycklig över att han sprang på sidan, om man nu får vara det. Hoppade igenom linjen tills det kändes perfekt.
 
Hoppade sedan en oxer snett igenom med upphöjd bom och sedan galoppbom innan hindret, för att man ska få just ett galoppsprång till hindret. I en sådan situation vill han gärna hoppa jämfota in, svårt att förklara men ska försöka visa er i filmen nedan när han gör det. Där måste jag försöka få honom lägre i nacken och bjuda honom framåt mot hindret och inte taxera in avståndet efter bommarna på marken.
 
Innan vi lade ihop allting hoppade vi en linje på långsidan med räcke-fem galoppsprång-oxer och det enda vi behövde tänka på där var den där jäkla höger bogen som gärna flyter ut vilket gör att vi hoppar alla hinder lite längre till höger än vad man kanske borde. Men tycker ändå att det kändes som att jag fick honom rak när vi la ihop allt, hade han i båda tyglarna och red framåt.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress