19 oktober 2017

Kaos träning

Träning

Ni vet när man ska tävla och träningen innan bara känns k-a-t-a-s-t-r-o-f-a-l. Så kände jag igår. Lennart var helt uppåt väggarna fylld av energi, helt kockobello var han allvarligt talat. Han bytte galopp hela tiden, studsade, tjöt och hade sig och alla andra bara kollade på honom för att han var så konstig.
 
Vi hade i alla fall banhoppning på schemat och det gick ju inte direkt sådär jätte bra eftersom att han var pigg och jag kom på när jag typ ridit hela banan att jag skulle avbryta. Vilket jag egentligen borde ha gjort efter första hindret eftersom att han inte "var hos mig" utan bara körde på. Första rundan var egentligen helt okej, felfritt, kanske lite högt tempo men ändå okej, men eftersom att det är träning vill Kicki försöka hitta det där perfekta. Dock kom det aldrig utan andra rundan blev bara ännu värre, tredje rundan avbröt jag och sedan blev det en fjärde där han ändå lyssnade på mig någorlunda. Måste verkligen lära mig att rida när han blir såhär pigg, kände mig helt värdelös som inte tog tag i situationen på en gång. 
Bjuder på en gammal bild för att det inte bara ska bli en massa text
 
Trodde nästan Kicki skulle säga att vi skulle stryka oss från helgens 110cm klass, men istället sa hon att vi får ta 100cm klassen som "skolklass" för att han sedan ska vara fokuserad i 110 klassen. Alltså att om han sticker för mig i första klassen ska jag ta tillbaka honom och försöka rida ordentligt, oavsett vad resultatet blir. För att jag sedan ska kunna komma till ridning på ett bättre sätt i andra klassen, vilket faktiskt låter ganska klokt, tur man har en tränare som tänker positivt när man själv bara vill gömma sig under täcket. 
 
Kicki sa att sist han var såhär konstig hade han vilat i två dagar men det trodde vi inte att han hade gjort nu, men sen när jag kom in i stallet så berättade jag för Josefine (ägaren av stallet) hur det gick och så sa hon att hon tror att han har vilat måndag, tisdag. Vilket förklarar en hel del, dessutom har det börjat bli minusgrader ute nu så det gör kanske situationen ännu värre. 
 
PS. Han rev dock inte ett enda hinder, men det vi gjorde var inte vackert haha.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress