29 september 2017

Kaffets dag

Min vardag

Visste ni att det är kaffets dag idag? Det står på nästan alla sociala medier så det kanske är svårt att missa. Innan vi hade en kaffemaskin hemma drack jag inte kaffe, jag tyckte att det var beskt, luktade illa och i allmänhet inte var gott. Men när vi köpte kaffemaskinen började mamma göra cappuccino åt mig och sakta men säkert lärde jag mig att dricka kaffe :-)
 

29 september 2017

Frukost

Min vardag

Ni vet när man ligger i sängen och funderar på vad man ska äta till frukost och bestämmer sig för något, sedan när man öppnar kylskåpet så är det slut. Det hände mig imorse, kände mig så himla less på att äta två mackor till frukost så jag tänkte ta lite fil och flingor istället. Men när jag öppnade kylskåpet fanns det inget filpaket, snyft. Blev havregrynsgröt med lingonsylt och en hårdbrödmacka på sidan om, funkar det också, även om jag var sugen på fil just idag, haha.
 
Idag är det fredag men för mig känns det inte som om det spelar någon roll vilken veckodag det är för stunden, imorgon ska jag jobba så det hade lika gärna kunna vara torsdag idag. Planen för dagen är att finslipa lite på vårt projektarbete, rapporten är just nu uppe i 16 sidor men då fattas det ungefär tre sidor också. Under eftermiddagen ska jag försöka ta mig till gymmet med Andreas, första gången på typ hundra månader. Ne men tränade ju i somras men då sprang jag ju mest utomhus.  
Hoppträningen igår var rolig, många olika typer av övningar, dock var Lennart väldigt, väldigt taggad eller pigg. Vet inte vad det var men han typ studsade och hade en massa ryck för sig, plus att jag kände att han inte riktigt var framme för skänkeln, utan gärna galopperade "uppåt" istället för framåt.
 
I en sådan situation måste jag kunna bli bättre på att hitta tillbaka snabbt, för om han blir så på tävling kan jag inte rida tio språng med det galoppen och komma fel på varenda hinder. Först och främst måste jag försöka få honom att sänka nacken, då han drar upp den och spänner sig, sedan ska jag försöka att driva även om han blir springig och försöka tänka framåt. 
 
Vi hade en galoppbom framför varje hinder för att hjälpa hästarna komma rätt på hindrena, dock så kom Lennart fel på själva galoppbommen några gånger då jag höll för mycket i honom. Blev bättre sen i slutet när jag fokuserade på hindret bakom istället för bommen framför hindret. Försöker ju alltid rida noga och så bra som möjligt men ibland när han blir sådär är det som att allt bara blir fel.
Bjuder på en gammal bild då jag inte har någon från igår.