23 augusti 2018

Stressig vecka

Min vardag

Ju närmare helgen vi kommer, desto mindre timmar kvar att plugga inför tentan som ska skrivas på tisdag. Dessutom anordnar vi i Luleå Motorsällskap tävling och bankett i helgen vilket gör att man har en del att göra inför det också, bland annat har jag hämtat totalt 10 stora kartonger med pokaler och burit dem in och ut ur bilen. Svettigt. 
 
Annars sitter jag här med min "lilla" lagbok och bläddrar och försöker förstå mig på vad lärarna frågar efter, lättare sagt än gjort kan jag tala om men så är det ibland. Bara att kämpa på och hoppas att man kan något på tisdag när man sätter sig framför tentan.
 
Ska även försöka boka in en klipp- och färgtid hos frisören men även det gör mig lite smått stressad för stunden av att passa in det i mitt schema sen när skolan börjar. Känns som att allt en vecka framåt gör mig stressad, jobbigt. Tur att mormor kom hit en sväng idag och kramades lite så man kunde andas ut åtminstone i 20minuter ♥ Nu är det dags att återigen fokusera och borra ned huvudet i lagboken!
tb till en varm dag i New York förra sommaren
Det är något speciellt med att byta årstid och speciellt när man går från sommar, värme och ledighet, till höst, mörker och kyla. Samtidigt som jag tycker det är väldigt mysigt med att tända ljus på kvällarna innan man kryper ned under filten i soffan och slår på tvn så brukar jag ha extra svårt när någonting förändras. Det spelar ingen roll om det är årstiden, soffan eller frisyren som ändras - utan det är förändringen i allmänhet som jag har svårt för.
 
Och vad jag vet så är jag inte ensam om det. Hittills har det dock gått bra och jag känner inte av det psykiskt ännu eller vad man nu ska säga. Det enda jag vet är att det har blivit kallt (allt under 20 grader är typ vinter, haha) och att det är mörkt om kvällarna. 
 
När jag var liten var det alltid sommar fram tills skolan började men nu på senare år börjar inte universitetet förrän i septemper och då är vi typ mitt inne i hösten? 
 
Men idag har jag i alla fall lagt undan alla sommarkläder och tagit fram alla stickade tröjor, vilket verkligen tyder på att hösten är här. Dessutom gick jag omkring med halsduk och skinnjacka i helgen när vi var nere i Karlskoga på race, för det blåste super kalla vindar kan jag tala om!
God förmiddag på er, ibland känns det verkligen som att tiden springer förbi såhär innan lunch, tycker inte ni också det? Och sen går eftermiddagen i snigelfart. 
 
Jag har just ätit scones till frukost tillsammans med Jossan som var snäll och bakade imorse och nu sitter jag här med en cappuccino och håller på att kolla på lite saker inför gokarttävlingen som vi har nästa helg. Man förstår nog inte hur mycket ideellt arbete som ligger bakom en tävling, allt ska till en början planeras och sedan när det väl kommer till kritan känns det nästan som att man har tagit på sig för mycket. Men nu har jag i alla fall börjat bocka av en del på min lista samtidigt som de mer viktiga pusselbitarna ännu inte har fallit på plats. Var sak har sin tid, bara det att tiden börjar rinna iväg från mig - som vanligt.