Igårkväll var det hoppträning för Kicki med lite olika övningar på schemat, vi började redan under uppvärmingen att galoppera över sju stycken galoppbommar på ena långsidan. Lättare sagt än gjort. Lennart var en aningen övertaggad på bommarna vilket gjorde att det blev väldigt studsigt och inte alls lugn och rytmiskt, som bara vanlig galopp egentligen. Sedan kom han fel in när jag höll för mycket i han, det var tvungen att vara lagomt för att det skulle gå, dock fick jag ta ordentliga förhållningar däremellan för att behålla en hyfsat lugn galopp.
 
Vi lade sedan upp fyra bommar så att det blev fyra räcken, med ett galoppsprång emellan och en bom till hjälp och även där gick det väldigt fort. När jag fokuserat tillräckligt på farten blev fokuset istället på att rida rakt fram och få han att hålla samma galopp genom hela serien och det gick ändå ganska bra, när vi nästan vara klara med övningen och han kändes hyfsat lugn, rev han sista räcket och blev väldigt frustrerad över det så han sparka bakut och det klarade jag av, men var lite i obalans själv tror jag så då gjorde han världens luftsprång och helt plötsligt låg jag på marken. Aj. Kan säga att min svanskota inte är så trevlig idag, plus att jag spände nacken för att inte slå huvudet i marken vilket gör att jag är väldigt stel nu. Men, men, det var bara att sitta upp igen och försöka lugna honom. Kom en gång till i ett lugnt tempo och då gick det bra.
 
Hoppade sedan en annan övning där man skulle vända upp från mitten av kortsidan och skära av hörnet och i det galoppera över en sockerbit, ett galoppsprång räcke och på andra kortsidan var det sockerbit och öxer. Problemet i den här övningen var att få honom framåt i galoppen och inte uppåt, gjorde misstaget några gånger att jag höll i han för mycket och då galopperade han bara uppåt. Det är väldigt svårt att hitta det perfekta läget när man rider, men vi jobbar på det och det är betydligt lättare när han inte är lika pigg och laddad som han var igår. 
 
Det både jag och Kicki konstaterade var att han faktiskt hoppade väldigt fint på både räcket och oxern, även fast han var laddad. Han brukar vilja släppa ryggen och bara kasta sig över men nu hoppade han verkligen igenom med hela kroppen, så det var ju positivt i alla fall. Så sammanfattningsvis flög Lennart över hindrena lika lätt som en vante medan jag landade på marken, hårt som en sten i början av passet.
 
God kväll på er, har just lagt mig i sängen efter att ha startat denna vecka med full rulle. Började imorse med föreläsning i statistik, det gick en aningen fort där på slutet så man hann nästan inte anteckna men tror jag fick med det viktigaste i alla fall. Sedan satte jag, Jessica och Jenny oss med juridikövning som tog hela eftermiddagen fram till det att läraren gick igenom övningarna och vi fick diskutera oss fram till de rätta svaren.
 
Kvällen spenderade jag i stallet med Lennart, han fick sig ett pass i ridhuset där han var väldigt "på tårna" eller vad man ska kalla det. Redan när jag fattade första galoppen så studsade han till, Karro longerade sin häst över bommar på en volt och när hon stötte i en bom blev Lennart väldigt upprörd och bockade och satte av i världens galopp, galen häst. Sedan var han lite på tårna resten av passet, men jag fick honom någorlunda avslappnad ändå och lyckades hoppa över två sockerbockar på en volt och han lyfte snällt på hovarna. Avslutade sedan med att rida lite skolor och där var han verkligen super fin och gjorde allt jag bad om på ett avslappnat sätt. 
 
 
Imorrn är det laboration på universitetet och sedan hoppträning på kvällen.

25 januari 2018

Puffy Fur Coat

Min vardag

Har ju glömt att visa er min egna födelsedagspresent till mig själv, gick lite wild and crazy och köpte mig en mörkrosa fuskpäls. Galet, I know men man måste våga satsa för att vinna. Hade faktiskt på mig den förra helgen när jag åkte till Göteborg!
Klickade hem den från Nelly där den fortfarande är på 30% rea!