Som vanlig rusar tiden förbi och ibland känner jag inte riktigt att det finns något roligt att skriva om kl 23 en tisdagkväll, även om jag varit i stallet hela kvällen. Därav väntade jag med att skriva fram till nu.
 
Gårdagen spenderades framför plugget, jag kanske förstod mer än vad jag trodde att jag skulle göra så jag känner mig inte helt blåst även om det är en lång väg kvar. Bara jobbigt att det finns tre-fyra olika formler för samma typ av uppgift och man måste lära sig att hitta rätt...
Kvällen spenderade jag hos Lennart, hade kvällsjour så åkte dit på kvällen istället för under dagen som jag oftast annars gör. Karro och Elisabeth var i stallet och red ett pass på utebanan så vi gjorde de sällskap även om vi kanske hade behövt ta något språng inne i ridhuset egentligen. Men det var roligt att rida med andra för en gångs skull och inte bara rida själv i ridhuset. 
 
Idag har jag pluggat lite på morgonen och sen for jag och jobbade tre timmar, vilket kändes alldeles lagomt även om det inte är så länge. Var en del folk men när alla vet vad man ska göra så går det bra! Planen för resten av dagen är plugg, plugg och ännu mer plugg och förhoppningsvi lär jag mig något nytt denna kväll!
 
God morgon, måndag och pluggandet är i full gång sedan ett tag tillbaka, det är verkligen så himla mycket att hålla reda på. Så även om man har läst samma ämne i x antal veckor känns det som att man inte kan någonting, kan vara för att jag verkligen måste öva, öva och repetera varenda liten formel för att lära mig hur den ska användas. Och då spelar det ingen roll att jag har gjort fem miniprov utspritt under läsperioden för att lära mig, kan ändå ingenting förrän jag har "repeterat" om och om igen. 
 
En annan sak jag kom att tänka på när jag gjort mig en cappuccino, varför är cappuccino så mycket godare än en vanlig kaffe med mjölk? Är det för att i en cappuccino är det starkare kaffe (espresso) utspritt med skummad mjölk kanske, medan det i en kaffe är "vanligt" kaffe med en skvätt mjölk, för egentligen borde skummad mjölk smaka likadant som vanlig mjölk bara med en annan konsistens. Rätt fascinerande ändå när man börjar tänka på det.
 
Dags att återgå till statistik pluggande, musiklyssnande och kaffedrickande - fullt upp med andra ord ;-)
  (null)

20 maj 2018

Söndag

Min vardag

Om en och en halv timme är det en ny vecka, vilket betyder att det är en vecka kvar tills den första av två tentor ska skrivas. Det kan hända att jag har gjort alldeles för mycket annat än att plugga just i helgen, men får försöka ta igen det nu i veckan, har ändå börjat förstå mig på ett och annat, förhoppningsvis?
 
Igår följde jag med mamma, moster och mormor upp till mammas avlidne mosters hus där vi krattade, grät en skvätt och bar en himla massa sopsäckar med kläder, löv och lite annat smått och gott. Det kan även hända att jag och mamma är släkt, eller vad tror ni om ni kollar på dessa bilder? Mamma till vänster och jag till höger ;-)
(null)