28 februari 2017

Bana på schemat

Träning videor

Ikväll var det hoppträning med Lennart och det stod banhoppning på schemat. Vi hade med olika linjer, två kombination och en trippelbarr bland annat.
 
Under uppvärmingen kändes han nästan lite små seg men inget jag oroade mig över, sedan skulle vi hoppa i ström på ett räcke och då blev det lite kaos och Lennart blev stressad. Därför blev det inte sådär jätte bra språng, dock var hindret inte så högt men ändå. Sedan hoppade vi en linje med räcke och oxer som vi sedan byggde upp till trippelbarr. Till en början skulle vi ha sex galoppsprång däremellan för att känna att vi har kontroll och sedan låta de rulla på och komma på fem galoppsprång. Det gick faktiskt väldigt bra, fick rida om på fem en gång för att han fortfarande var lite väl tillbaka men annars var det bra.
 
Vi hoppade sedan en båge med oxer, oxer och första gången var helt ok men sedan gick det lite sämre och jag fastnade i det gamla yttertygeln och han blev som aldrig rak till nästa hinder. Fick hoppa om den några gånger tills det blev godkänt. Efter det var det dags att hoppa bana, det blev totalt tio hinder under första banan som låg på 90-100cm. Och den rundan var faktiskt väldigt bra, kanske något hastigt in i kombinationen åt ena hållet men annars bra. När vi sedan höjde upp det till 100-110 försökte jag lägga upp en bra galopp men det blev bara pannkaka. Ett extra språng in i kombinationen åt andra hållet vilket ledde till att det blev två språng där inne. Löste det ändå hyfsat mot slutet med nummer 1, 6a och 6b var inte alls bra. Fy skäms.
 
Fick komma en gång till och försökte verkligen skärpa till mig, men icket. Rivning på första hindret så det var bara att börja om, och då blev det en kanon runda. Super nöjd. Synd bara att det måste ta några rundor innan jag rider bra.