3 april 2018

Hem och vända

Min vardag

Hemma i Sverige igen, känns lite konstigt att vara tillbaka till vardagen även om det bara är för en liten stund. Imorgon sätter vi oss nämligen i gokartbussen och påbörjar en 150mil lång bilresa ned mot Skåne, årets första gokarttävling i Sverige går av stapeln i Klippan och för att kunna köra den tävlingen måste vi ned med allt. 
 
Men innan dess kanske jag ska berätta hur det gick under söndagens race, deras första bilrace eller vad vi ska kalla det. 
 
Hade inga som helst förväntningar på hur det skulle gå, de hade ju aldrig ens gjort en riktig start i tävlingssammanhang gentemot andra bilar, så att de tog sig iväg i starten var bara ett plus. I första racet startade Andreas åtta och Jessica tia, och de kom i mål som fyra och sjua, är inte det väldigt bra resultat för att vara debut? Att Andreas låg och fajtades om pallplatser var ännu roligare att se, och att teamet applåderar och hejar på där inne i garaget där de ser racet på tv (på en racingbana ser man oftast bara en kurva så man ser bäst på tv-sändningen). 
 
I andra racet fick Andreas starta trea och Jessica elva, därifrån gjorde Andreas en superstart och var i ledning redan in i första kurvan men fick sedan ge sig mot sin teamkamrat Daniel Lloyd som vann både race 1 och 2, men Andreas slog till med en andra plats! I sin första tävling, hur galet är inte det? Att han dessutom knappt kört någonting på torrbana under testdagarna innan racet är helt fantastiskt!
 
Summering av helgen finns på WestCoast Racings hemsida
 
Solveig

Vad roligt att det gått så otroligt bra för Andreas.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress