29 januari 2016

Hoppträning med Gio

Träning

Igår var Paulina sjuk vilket ledde till att Hanne fick ställa sig på marken och vara ridlärare åt fyra grupper igår, inklusive den hon själv och jag rider i i vanliga fall. Hoppning stod i alla fall på schemat och vi hoppade "blixten" som vi kallar den, fyra hinder som står sicksack efter medellinjen och jag red Gio. 
 
Under uppvärmningen försökte jag få honom längre i halsen eftersom att det var det vi jobbade med förra lektionen då han lätt blir kort i halsen. Jobbade lite tempoväxlingar för att få honom att lyssna redan från start, något som är extra viktigt då man ska hoppa sen. Vi värmde upp över tre cavallettibommar på marken och sedan hoppade vi först ett räcke och sedan runt och hoppa oxern som stod bredvid, det blev som en stor åtta. När vi gjort det två gånger hoppade vi hela banan sen. Först räcket sen oxern och sedan en lång galoppsträcka runt och hoppa en annan oxer åt andra hållet och sedan runt och hoppa ett räcke. Det gick väl lite fort där i början men vi kom, trots det, rätt på alla hinder, något kanske blev lite långt ifrån men det märktes inte av. Sista gången bad Hanne mig att rida väldigt sakta och tänka "stilhoppning" där allt ska vara i ett jämnt tempo, man ska sitta fint men samtidigt kunna variera sitsen och sedan följa med hästen över hindrena. 
 
Det här var det absolut roligaste jag har gjort hittills i Boden och jag tror att det beror på att jag red Gio, att vi fick hoppa mycket och sedan att Hanne var så petig. Men det var inte så att hon var petig efter att man ridit utan hon sa hela tiden under ritten exakt vad man skulle ändra på, vilket ledde till att man kunde ändra det fram till nästa hinder så att det istället blev perfekt. 25 januari 2016

En vitare måndag

Min vardag

God morgon måndag, i dag är det ungefär lika vitt ute som det var igår och dagen dess för innan. Mina planer för denna dag är att vara med Jossan som tyvärr har blivit sjuk, lill gumman, även fast hon är längre än mig. Sedan ska jag åka till pappas jobb och ta lite bilder på personalen till en uppgift i skolan där man ska ta ett personporträtt. Andreas plan lyfte alldeles nyss så han är påväg till norra Italien för att träna inför kommande tävling nästa vecka. Det är faktiskt något klokt han har lärt mig, för att bli bäst så måste man faktiskt träna. Och det tycker jag låter väldigt klokt. Därför har jag bestämt mig för att bli en ännu bättre ryttare och för att bli det tänkte jag bli ännu starkare i bålen. Eftersom att det är de viktigaste musklerna för att bli en stabil ryttare, även om jag har hört att jag har en mycket god balans och sitter stadigt i sadeln, vet jag att det alltid kan bli bättre. Så bålträning någon dag extra utöver dressyr- och hoppträningar är min plan.
 
Annars bjuder kvällen på ett make up-event på "by deco", jag, mamma och Jossan ska gå. Om Jossan vill vistas utomhus återstår dock att se. Denna vecka kommer bli lång och jobbig men bara att bita ihop, skolan är inte drekt min favorit just nu utan känns bara allmänt jobbig men, men. Ha en bra start på veckan!