24 november 2017

Äntligen!

Träning

Igårkväll trotsade vi snöstormen och hade hoppträning för Kicki, tacka gud för att vi har ett ridhus att vistas i!
 
Nu under vinterträningen kommer vi fokusera mycket på att bygga upp styrka och därmed träna lite gymnastikhoppning (studs bl.a.), vilket vi även gjorde igår. Vi började med att värma upp på en liten serie på ena långsidan som bestod av två studs, ett galoppsprång räcke (som sedan blev en oxer). Till en början var det svårt att hitta rätt avsprångspunkt och jag höjde handen mellan studsen och räcket, vilket gjorde att sen när det blev en oxer så blev inte språnget speciellt bra. Men när jag sedan gjorde rätt var det en magisk känsla att hoppa, som han tog i och verkligen lyfte på benen! 
 
Sedan hoppade vi andra långsidan som bestod av ett räcke, fyra galoppsprång och oxer (som sedan blev trippelbarr). Och där fick jag jobba mycket med att få honom framåt och söka hinder för att få en bra galopp mellan hindrena. Det var lite svårt men vi fick till det till slut! Förra veckan hade vi jätte problem med att hoppa linjen på den långsidan för att han bara galopperade uppåt och spände nacken, men nu gick det väldigt bra. Vissa gånger blev det dock lite för snabbt så att det blev trångt till trippelbarren. Avslutade "uppvärmingen" med att hoppa igenom en kombination snett igenom med två galoppsprång emellan och det gick bra.
 
När vi la ihop allt till en bana sen så blev han lite snabb och jag var tvungen att försöka hitta ett bra tempo med tryck i, utan att öka farten. Lättare sagt än gjort men tycker ändå det gick bra, när hon höjde upp sen lite så blev alla anstånd bra, bara det att han inte lyfte sina bakben ordenligt i kombinationen så "b" hindret trillade ned. Tog om det sen och då gick det bra, är verkligen nöjd över den här träningen för det var en helt annan häst att rida än de senaste gångerna. Men man måste ju träna då också även om vi inte är på topp!
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress