9 november 2017

Markarbete

Träning

Ibland undrar jag verkligen vad som försigår i Lennarts huvud, för igår när jag red dressyr på honom var han hur lugn som helst och stannade vid minsta förhållning. Men idag, när det var hinder i ridhuset var han en helt annan häst, från stunden att jag fattar galopp så blir han överlycklig, sparkar bakut och hoppar upp i luften och har sig. Sedan när han rev blev han jätte arg och sparkade bakut efter hindret, haha. I såna här stunder känns det bra att man inte har samma balans som papporna som ska lära sig rida i tv-programmet "Det stora hoppet". De trillar av så fort hästen vänder åt ett annat håll, stackarna.
 
Men idag var det i alla fall lydnad och markarbete på schemat och detta jobbade vi med:
 
Vi började med att värma upp genom att trava in på medellinjen, hoppa studsen, bryta av till trav och travhoppa ett räcke med travbom framför (som sedan blev oxer). Men det där med att travhoppa var inte det lättaste, först fick vi ett galoppsprång innan studsen och sedan fick jag inte ned honom till trav innan räcket. Fick nöta några gånger innan det blev bra.
 
Sedan gjorde vi så att vi fattade galopp på ena långsidan, red kortsidan och när vi kom till hörnet (slutet av kortsidan) så lade vi en volt och sedan red vi på räcket med en båge till räcket på samma långsida och när vi landade gjorde vi en volt i det hörnet också. Svårt att förklara men det gjorde vi i alla fall. Gjorde detta i båda varven innan vi la ihop alla moment med trav in på medellinjen, vänd till höger, volt, räcke, räcke, volt och ett avbrott till trav för att vända upp på medellinjen igen och sedan vända till vänster och göra samma sak.
 
Det var en väldigt svår men nyttig övning, Lennart lugnade ned sig på slutet, dock fick han lite mjölksyra så sprången blev inte lika bra, men volterna och vägarna blev desto bättre. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress