Browniebak
God morgon världen, ännu en dag som börjar med att det snöar, kan det snälla vända snart, jag håller på att bli galen!
 
Som vanligt händer det inte så mycket här under dagarna, igår mailade jag vår handledare för att få lite feedback och hon svarade att hon kanske hade tid att göra det framåt helgen, vilket kändes sådär. Eftersom att vi går med myrsteg framåt och det blir färre och färre dagar fram tills dess att detta ska vara så färdigt som möjligt. Men, men, det är bara försöka fortsätta kämpa på antar jag, ska väl ta och läsa igenom allt idag och se vad vi kan göra. Tills vidare kan jag bjuda på gårdagen i form av mat ;-)
Smoothie till frukost bestående av jordgubbar, mango, ananas, pressad apelsin och ingefära, min favorit smoothie alla dagar i veckan. Den känns super fräsch!
De som känner mig vet att jag älskar pasta, och jag skulle nästan säga att lunch är min favoritmåltid på dagen när jag själv får laga den. Igår blev den spagetti (vi hade över från middagen kvällen innan) så jag stekte vitlök i olivolja och chiliflakes innan jag blandade ihop allt och toppade med flingsalt. Mums.
Cilla har påsklov nu och det finns typ ingenting spännande att göra, så under morgonen letade hon en massa recept för hon ville baka. Jag hade inge bättre för mig så jag hakade på och vi bakade brownie med något som skulle bli en chokladganach, men jag misslyckades en aningen så det blev mer en rinnig glasyr, haha.
Själva brownien blev helt fantastisk, jag älskar ju chokladbakelser och denna var verkligen super smarrig. Lägger in receptet här nedan.
 
Chokladganache
150 g mörk choklad
1,5 dl vispgrädde

Brownie
200 g smör
3 dl strösocker
1 ,5 dl kakao
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
3 ägg
1,5 dl vetemjöl

Gör så här:
1. Chokladganachen: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält. Rör ihop till en slät och fin ganache. Plasta bunken och låt stå i rumstemperatur.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på cirka 20 x 25cm, med med bakplåtspapper. 
3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda.
4. Vispa ner 1 ägg i taget. Avsluta med att vispa ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
5. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna.
6. När kakan är sval så brer du på ganachen. Rör om den lite först, Ställ brownien i kylen en stund för att chokladganachen ska stelna ordentligt.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress